Reflecties

11 augustus 2020

Vervagende herinneringen

In deze nieuwe serie van artikelen, gaat het zowel om fotografie als om, hoe zal ik het noemen, korte reflecties. Dingen die zomaar opvielen en de moeite waard zijn een stukje over te schrijven en er een leuke foto bij te vinden of te maken.

De afgelopen maand was voor ons de maand waarin we vakantie hebben gehad. Tijdens je vakantie heb je altijd van die momenten dat je denkt; ‘nog x dagen en dan zit het er alweer op’.

En ineens zit het er weer op, zit je op de boot terug, in de auto en dan ben je alweer thuis. Auto uitladen, eerste wasjes draaien, eten klaarmaken, enz. Bah. Maar ook wel weer lekker al die (binnen)ruimte om je heen.

Want wees eerlijk… Zoveel als je buiten bent tijdens een vakantie, ben je vast thuis niet buiten (lees; actief).

Wij zijn Terschelling gangers (vast of aan elkaar? Geen idee, de spellingscontrole suggereert los, vooruit dan maar). We zijn op het eiland getrouwd en gaan ieder jaar meerdere malen heen. Liefst op een camping in een stacaravan (in de zomer althans). Heb je toch een beetje het gevoel van kamperen.

Het leuke van een camping voor onze kinderen is dat er veel andere kinderen zijn. En een speelveldje met een reuzetrampoline, klimrek, schommels, zandbak, veel gras, pingpongtafel en wat dies meer zij. Bijna geen omkijken naar. Boekje erbij, voeten omhoog en laden maar. Heerlijk.

Dan loop je zelf ook even over de camping en ligt er een tafeltennisbatje zomaar op een picknicktafel. Niet eens op de pingpongtafel.., nee... En in een staat waarvan je zou kunnen zeggen; rijp voor de afvalbak. Maar dan komt het idee. Vergane glorie, vervagende herinneringen. Knip, vastgelegd op de gevoelige plaat.

En wat hoort er bij een foto van een batje die z’n beste tijd heeft gehad? Een faded look. Hoppa. Het eerste artikel met een bijpassende foto.

Het batje


Wil je geen blogpost missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! Je ontvangt dan telkens een e-mail als er een nieuw artikel is verschenen.  • No Comments


Powered by SmugMug Owner Log In