Reflecties

26 augustus 2020

Een andere wereld

Afgelopen week mocht ik - na 5 maanden - een keer weer op kantoor aan het werk. Ik heb mij erdoor laten verrassen hoeveel er veranderd is. Het is enorm rustig, alles is bijna steriel schoon, overal zijn looproutes aangebracht en er wordt - voor zover mogelijk - rekening gehouden met 1,5 meter afstand.

Het is alsof je in een andere wereld terecht komt. Mensen zijn waakzaam en alert dat je niet te dicht nadert (1,5 meter lijkt in de beleving van velen een grotere afstand te zijn dan deze in werkelijkheid is). De onbevangenheid bij de meeste mensen is verdwenen.

Dat is jammer. De wereld is de laatste maanden ten nadele veranderd.

Maar wat de situatie ook is, je perspectief is het meest bepalend voor je beleving. Hoe kijk je zelf naar de wereld? Wat gebeurt er als je je perspectief verandert? Dan verandert je wereld.

Hetzelfde geldt voor het maken van foto's; verander je standpunt en je foto zal meteen heel anders worden. Kijk maar eens naar deze foto van een zwam. Door het standpunt te veranderen en de zwam van onderen te fotograferen, wordt de foto ineens heel anders dan wanneer je je normale standpunt (van ooghoogte) zou gebruiken. Je ziet ineens heel andere dingen dan je gewend bent.


Misschien is het goed voor ons om ook ons perspectief op de nieuwe wereld te veranderen. Een ander standpunt laat ons misschien ook wel andere, nieuwe en goede dingen zien en ervaren.


Welkom in een andere wereld.


Wil je geen blogpost missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! Je ontvangt dan telkens een e-mail als er een nieuw artikel is verschenen.  • No Comments


Powered by SmugMug Owner Log In