Over mij

Voor mij is fotografie een bezigheid waar ik erg van kan genieten. Naast mijn werk en mijn gezin gaat hier de meeste tijd in zitten. Ik zou het bijzonder leuk vinden als ik van mijn hobby mijn werk kon maken.., maar de ervaring leert dat zelfs je hobby als snel aan kan gaan voelen als werk!

Mijn gezin bestaat uit mij (…), mijn vrouw en twee prachtige dochters (en een kat). Mijn werk bestaat uit het functioneel aansturen van een klein team specialisten op het gebied van bedrijfsinformatie. Dit is een leuke uitdaging die ik goed kan balanceren met mijn privé leven.


Over (mijn) fotografie

Dat fotografie mijn hobby is, wil niet zeggen dat mijn foto’s niet hetzelfde technische of artistieke niveau hebben als die van een professionele fotograaf. De definitie van een professioneel fotograaf is slechts dat de fotograaf op deze wijze zijn brood verdient. Voor mij is dat momenteel helaas geen speelbare kaart.

Zoals je vast weet, kan fotografie een dure hobby zijn. Een aantal jaren geleden ben ik (weer) begonnen met een simpele camera en door de tijd heen heb ik, stukje bij beetje, een mooie set apparatuur bij elkaar gespaard.

Af en toe verkoop ik foto’s (licenties en afdrukken) en geef ik workshops over fotografie. De workshops verschillen van de beginselen tot compositionele technieken voor gevorderden en fotobewerking. Als je hier vragen over hebt, neem gerust contact met mij op.

Ik ben ervan overtuigd dat fotografie iets is dat iedereen kan leren. De sleutel is niet eens altijd technische kennis van je apparatuur en hoe je bepaalde effecten kunt bereiken. Het belangrijkste is dat je toepasbare kennis hebt over compositionele technieken. Dit gaat veel verder dan de ‘regel van derden’, ‘leidende lijnen’, ‘de regel van oneven getallen’ en ‘negatieve (of lege) ruimte’ zoals je op de meeste sites over fotografie tegenkomt. Je komt al snel op het terrein van de methoden en technieken die de schildermeesters en meesterfotografen van bijvoorbeeld ‘Magnum’ gebruikten en gebruiken. En deze technieken zijn aan te leren! Je moet alleen weten waar je ze kunt vinden, hoe je ze moet gebruiken en veel oefenen. Als je hier vragen over hebt, neem gerust contact met mij op.

Iedere foto die ik op mijn website plaats, is voorzien van trefwoorden en een toelichting. Hoe recenter de foto is, hoe beter de toelichting zal zijn (iedereen leert bij!). Je zult ongetwijfeld niet iedere foto mooi vinden en dat is ook niet de bedoeling. Iedere foto die je hier vindt, heeft een verhaal voor mij. Daarom heb ik hem op de site staan.

Kom je een foto tegen die je mooi vindt en je zou hem graag willen gebruiken, neem dan even contact met mij op. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals commerciële of persoonlijke licenties, afdrukken op verschillende soorten materiaal en in verschillende maten. Er is veel mogelijk. Van de opbrengst kan ik deze website in de lucht houden (en alles wat daarbij komt kijken). Klik hier voor meer informatie over het kopen van foto’s en informatie over licenties.

Bedankt dat je tot zover hebt gelezen en niet bent geschrokken van de foto hiernaast!

Untitled photo

Powered by SmugMug Owner Log In